Запуск 4G в Київському метрополітені в березні під загрозою зриву - "Київстар" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запуск 4G в Київському метрополітені в березні під загрозою зриву - "Київстар"

Фондовий ринок
1741
Старт проєкту запуску 4G-зв’язку в Київському метрополітені може бути відстрочений через затягування Київрадою ухвалення рішення про встановлення плати за доступ до комунальної інфраструктури міста.
“План із запуску зв’язку 4G на перших станціях київського метро в березні під загрозою зриву через те, що Київрада досі не ухвалила важливе рішення про встановлення плати за доступ до комунальної інфраструктури міста. Тому оператори не можуть гарантувати і давати чіткі прогнози про строки реалізації інвестиційного проєкту”, – заявив директор з регуляторного забезпечення “Київстар” Олександр Когут агентству “Інтерфакс-Україна”.
За його словами, згідно з планом, узгодженим з операторами, КП “Київський метрополітен” і КМДА, запуск зв’язку 4G на перших станціях і тунелях метро повинен відбутися в кінці березня 2020 року з подальшим розгортанням 4G-мережі на всіх станціях і тунелях до початку 2021 року.
“Станом на сьогодні узгоджені всі важливі технічні аспекти з метрополітеном, оператори вже завезли в країну відповідне обладнання 4G і очікують отримання законних підстав для початку виконання монтажних робіт в метро”, – зазначив Когут.
Для цього необхідно підписати договір про доступ між операторами і метрополітеном.
“Проблема полягає в тому, що вже майже рік після ухвалення різними міністерствами всіх необхідних підзаконних актів для виконання Закону №1834 комунальні підприємства Києва, включаючи метрополітен, залишаються неуповноваженими Київрадою укладати з операторами договори з доступу для розгортання телекомунікаційних мереж”, – підкреслюють в “Київстарі”.
Мобільні оператори стурбовані ситуацією, яка загрожує реалізації інвестиційного проєкту, і підкреслюють необхідність невідкладного розгляду Київрадою проєкту рішення №3639 про встановлення плати за доступ до інфраструктури, розробленого ще в листопаді 2019 року.
Згідно з інформацією на сайті Київради, найближче засідання постійної депутатської комісії з транспорту, на якому розглядатиметься проєкт рішення про оплату доступу до інфраструктури, відбудеться 5 лютого.

Довідка Finance.ua:

  • Згідно з планом, запуск зв’язку 4G на перших станціях і в прилеглих тунелях Київського метрополітену повинен відбутися в кінці першого кварталу 2020 року з подальшим поширенням на всі станції і тунелі до кінця року.
  • Раніше радник мера Києва Максим Бахматов повідомляв, що спочатку планується підключити до зв’язку четвертого покоління станції метро “Академмістечко”, “Житомирська”, “Святошин”, “Нивки”, “Героїв Дніпра”, “Мінська”, “Оболонь”, “Сирець”, “Дорогожичі” і “Лук’янівська”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас