У січні бюджет недоотримав майже 14 мільярдів гривень - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У січні бюджет недоотримав майже 14 мільярдів гривень - Мінфін

Казна та Політика
1585
За оперативними даними Державної казначейської служби про виконання бюджету в січні доходи загального фонду державного бюджету склали 42,6 млрд гривень і були на 13,8 млрд гривень менше розпису.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.
Як зазначається, головною причиною недовиконання доходів стали суттєві зміни макроекономічних показників у порівнянні з прогнозом уряду, затвердженим в жовтні 2019 року.
“Це, зокрема, міцний обмінний курс гривні (середній курс січня склав 24,1 гривні за долар, тоді як в бюджеті враховано середньорічний курс 27 гривень за долар), менший обсяг імпорту (на 2,5% р/р) і більш низькі ціни на газ”, – йдеться в повідомленні.
У прес-службі зазначили, що в січні були профінансовані видатки відповідно до розпису на підставі відкритих асигнувань. У понеділок буде опубліковано оперативну інформацію про виконання видатків за січень 2020 року.
“Міністерством фінансів на підставі оперативних даних за січень буде ініційовано низку заходів відповідного реагування на об’єктивні фактори, які впливають на доходи і видатки державного бюджету для нівелювання негативного впливу поточних чинників протягом року”, – йдеться в повідомленні.
“Також триває робота головних розпорядників над порядками використання бюджетних коштів і прийняттям паспортів бюджетних програм та розпочато активну роботу над Бюджетною декларацією на 2021-2023 роки”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас