Ініціатива Дубілета по використанню IBAN замість зарплатних проектів не спричинить додвитрат для роботодавців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ініціатива Дубілета по використанню IBAN замість зарплатних проектів не спричинить додвитрат для роботодавців

Казна та Політика
1083
Озвучена міністром Кабінету міністрів Дмитром Дубілетом ініціатива щодо використання IBAN співробітників замість так званих “зарплатних проектів” банків і компаній-роботодавців, які визначають, в яких саме банках співробітник компанії отримуватиме зарплату, не спричинить додаткових витрат для роботодавців та незручностей для працівників, вважають опитані юристи.
Так, юрист-аналітик міжнародної юридичної фірми Kinstellar Олексій Бурчевський зазначає, що наразі закон “Про оплату праці” надає співробітникам можливість вибирати спосіб виплати заробітної плати.
“На практиці роботодавці часто самі вирішують, як вони будуть виплачувати зарплату. Якщо метою ініціаторів нововведень є ліквідація зарплатних проектів як таких, тоді доведеться вносити зміни до інструкції НБУ про порядок відкриття та закриття банківських рахунків, яка ввела поняття зарплатного рахунку в 2014 році”, – сказав він.
Разом з тим, за словами юриста, основною мотивацією для компаній брати участь у зарплатних проектах є можливість позбутися необхідності утримувати на підприємстві касу і, як наслідок, – уникати штрафів за найменші порушення касової дисципліни.
“Банки, зацікавлені в залученні нових клієнтів і грошових потоків на свої рахунки, надають пільгові умови великим роботодавцям, при яких співробітники можуть без додаткових комісій отримувати на свої рахунки і знімати з них зароблені гроші”, – зазначив юрист.
Він вважає, що для великих компаній нововведення потребують перегляду деяких внутрішніх процесів в адмініструванні заробітної плати.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас