PSA і Total почнуть виробляти акумулятори для електромобілів у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

PSA і Total почнуть виробляти акумулятори для електромобілів у Європі

Технології&Авто
802
Французька PSA Group (випускає автомобілі Peugeot і Citroen, а також DS, Opel і Vauxhall) і виробник акумуляторів Saft, що належить нафтовій компанії Total SA, оголосили про проект з виробництва акумуляторів для електромобілів у Європі.
Як повідомляється в прес-релізі Total, реалізація проекту потребує інвестицій в розмірі приблизно 5 млрд до 2030 року.
“Акумулятори (для електромобілів – ІФ) зараз повністю виробляються в Азії… На них припадатиме 30-40% вартості автомобілів в майбутньому”, – заявив французький президент Еммануель Макрон в четвер під час свого візиту на завод Saft у французькій комуні Нерсак.
Він зазначив, що Європа може “опинитися в ситуації залежності від азіатських виробників, які зможуть піднімати ціни за своїм бажанням”.
На першому етапі PSA і Saft інвестують 200 млн євро ($220 млн) в будівництво пілотного заводу в Нерсаку. Підприємство буде розташовуватися на території заводу з виробництва акумуляторів Saft. Відкриття нового заводу заплановано на середину 2021 року.
Згодом компанії ухвалять рішення про будівництво ще двох заводів – у Франції та Німеччині. Загальна потужність нових підприємств складе 48 ГВт. На них вироблятимуть 1 млн акумуляторів на рік, що складе приблизно 10-15% європейського ринку.
У грудні минулого року Європейська комісія (ЄК) схвалила плани семи держав виділити в цілому 3,2 млрд євро на субсидії для проектів спільного інтересу (Important Projects of Common European Interest, IPCEI) з виробництва елементів акумуляторних батарей для електромобілів. Проект PSA і Saft може отримати державну допомогу в розмірі близько 1,3 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас