У Раді мають намір перевірити керівників транспортних держпідприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді мають намір перевірити керівників транспортних держпідприємств

Казна та Політика
242
У Верховній Раді України мають намір перевірити ефективність всіх керівників транспортних держпідприємств. Про це заявив журналістам народний депутат України Сергій Шахов, коментуючи звільнення керівника “Укрзалізниці” Євгена Кравцова.
“Ми відправили депутатські запити президенту України, прем’єр-міністру та профільним правоохоронним органам – і нас почули. Профільні міністерства і особисто президент ведуть роботу щодо вирішення порушених нами питань. Результат є – керівника УЗ звільнено. Модернізація і збереження робочих місць має стати основою економічної безпеки країни”, – сказав Шахов.
Крім того, в рамках Міжфракційного депутатського об’єднання під керівництвом Шахова, депутати неодноразово заслуховували звіти залізничників про стан рухомого складу, а також встановлювали факти доведення “Укрзалізниці” до злиднів і збитків.
Як повідомив нардеп, зношеність локомотивного парку “Укрзалізниці” становить 98%, 3500 одиниць техніки працює ще з радянських часів, 479 одиниць потребують ремонту. Середній вік локомотивів – 39 років, коли середній термін служби – 30 років, зазначає нардеп.
“Це дешевше і перспективніше (модернізація – ред.), з урахуванням того, що через 20-30 років на ринку з’являться ще більш продуктивні локомотиви, ніж ті, які зараз купує УЗ. Deutsche Bahn зараз орієнтується на модернізацію свого локомотивного парку, хоче скорочувати споживання електроенергії і продовжити термін експлуатації поїздів на 15 років. Чому у нас сьогодні немає інструкцій для модернізації підприємств УЗ і галузі в цілому?” – каже Шахов.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас