Нафтогаз назвав населені пункти, які можуть залишитися без тепла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз назвав населені пункти, які можуть залишитися без тепла

Енергетика
609
НАК “Нафтогаз України” може з 1 лютого відключити газ для 18 тепловиків через борги, якщо компанії не розрахуються протягом січня.
Про це повідомляє пресслужба НАК.
“З 24 січня 2020 року 19 з 37 підприємств-боржників сплатили необхідний мінімальний платіж за використаний газ й уникли ризику відключення від газопостачання. Проте 18 виробників тепла все ще перебувають у зоні ризику, оскільки не виконують вимоги щодо розрахунків для отримання газу в межах ПСО”, – ідеться в повідомленні.
Що це означає:
  • неналежні розрахунки таких підприємств за газ створюють загрозу для теплопостачання споживачів у 18 населених пунктах в опалювальний період;
  • компанія письмово повідомила ці підприємства про необхідність проведення термінових розрахунків для уникнення припинення газопостачання з 1 лютого 2020 року.
Як зазначається, Нафтогаз не має права постачати природний газ тепловикам, які неналежним чином виконують графік розрахунків.
За оперативними даними, станом на 29 січня 2020 р. таким підприємствам теплоенергетики для продовження отримання газу з 1 лютого в рамках ПСО необхідно сплатити понад 406 млн гривень (з урахуванням вартості газу, спожитого у грудні 2019 р.).
З переліком тепловиків-боржників можна ознайомитися з таблиці.
Нафтогаз назвав населені пункти, які можуть залишитися без тепла

Довідка Finance.ua:

  • У січні 2020 року оптова ціна на природний газ становитиме 4,65 грн за куб. м, що на 25% менше, ніж у січні 2019 року.
  • Клієнти, які раніше придбали газ на умовах пропозиції від Нафтогазу «Газовий запас», можуть сплачувати поставки за зниженою ціною, невикористаний залишок коштів буде повернутий на рахунки споживачів в кінці опалювального сезону.
Найцікавіші та найважливіші новини, а також поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця — завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr 🤫 Переходьте, підписуйтеся — з нами цікаво та корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас