Мінцифри пропонує пільговий податковий режим IP-Box для IT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри пропонує пільговий податковий режим IP-Box для IT

Особисті фінанси
1489
Мінцифри шукає оптимальну форму оподаткування та пропонує для обговорення формат, який створить комфортні умови не тільки для ІТ-галузі, а й для працівників усіх креативних та наукоємних сфер – режим ІP-Box.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації у FACBOOK.

Intellectual Property Box, більш відомий як IP-Box, – спеціальний пільговий режим, який дозволяє знизити податкове навантаження на компанії, що створюють і використовують об’єкти інтелектуальної власності (патенти, програмне забезпечення, комерційна таємниця тощо), зокрема ІТ-компанії. Такий режим працює у 19 країнах Європи.
Суть пропозиції: замість зниження ставки податку на прибуток надати можливість зменшити суму, з якої цей податок треба сплатити.
“Ми пропонуємо для компаній, які провадять інноваційну діяльність, роблять дослідження, тобто створюють інтелектуальну власність, зменщувати базу оподаткування податком на прибуток. Зменшення відбуватиметься з урахуванням внеску компанії у створення інтелектуальної власності.
Те саме стосується ЄСВ: режим дозволить сплачувати не 22% з усієї суми, витраченої на зарплату, а тільки із суми, яка залишиться після розрахунку знижки” – зазначають у Мінцифри.
Основною цільовою аудиторією розглядають IT, MedTech, високотехнологічне виробництво, AgroTech, FinTech та інші галузі, які виробляють інтелектуальну власність.
Пропонується запровадити знижену ставку для підприємств на:
  • доходи з продажу/передачі прав об’єкту інтелектуальної власності;
  • платежі за ліцензійним договором;
  • компенсацію за порушення прав інтелектуальної власності.
При цьому наголошується, що запропоновані зміни не зачіпають ІІІ групу – ФОП, тобто усі охочі працювати як фізичні особи-підприємці й надалі матимуть таку можливість без жодних перепон з боку держави.

Довідка Finance.ua:

Раніше у Мінцифри озвучили плани щодо ІТ-ринку, серед яких:
  • реформа оподаткування для української ІТ-галузі. Українським ІТ-компаніям буде вигідно працювати легально;
  • створення аналогу IP-Вox-режиму. Спеціальний пільговий режим, що дозволяє знизити податкове навантаження на компанії, що створюють і використовують об’єкти інтелектуальної власності, зокрема ІТ-компанії. Такий режим працює у низці країн Європи;
  • введення робочих віз для ІТ-спеціалістів з СНД та Азії. Таким чином українські ІТ-компанії зможуть легально залучати до роботи в Україні потрібних їм спеціалістів;
  • е-резидентство. Надання закордонним іноземцям «електронного» громадянства країни. Таким чином люди з усього світу зможуть без проблем створювати бізнес на території України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас