Компенсації за зруйноване житло на Донбасі: скільки виплатить Кабмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компенсації за зруйноване житло на Донбасі: скільки виплатить Кабмін

Казна та Політика
759
Жителі окупованого Донбасу з 2020 року зможуть отримати компенсацію, якщо їхнє житло було зруйноване в результаті бойових дій. Програма діятиме тільки на контрольованих Україною територіях. Таку заяву зробив радник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Артем Саліхов.
“У Державному бюджеті 2020 року є бюджетна програма в розмірі 40 млн 200 тисяч гривень на компенсацію власникам зруйнованого житла вартості самого житла. Але ми, виходячи з можливості бюджету, маємо певні обмеження і розрахунки, яка сума буде на одне домогосподарство виділятися”, – зазначив він.
Саліхов вважає, що через кілька місяців Кабмін запустить цю програму разом з місцевими органами влади та військово-цивільними адміністраціями Донецької та Луганської областей.
“Потім вже будемо працювати з міжнародними донорами, щоб збільшувати обсяги допомоги. І будемо на наступний рік пропонувати закласти вже більше. Зараз у держави немає досвіду, коли житло було зруйноване внаслідок бойових дій. Зараз це класифікується як теракт, тому є відповідні процедурні моменти. Ми намагаємося їх вирішити в рамках наших повноважень”, – резюмував Саліхов.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас