У США продається легендарний Cadillac Аль Капоне за $1 млн (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США продається легендарний Cadillac Аль Капоне за $1 млн (фото, відео)

Технології&Авто
1407
Американська компанія Celebrity Cars Las Vegas виставила на продаж Cadillac, який належав знаменитому мафіозі італійського походження Аль Капоне.
Про продаж машини повідомляє видання TheDrive.
Йдеться про автомобіль Cadillac V8 341-A Town Sedan 1928 року випуску. Це один з перших в історії броньованих авто. За легендою Аль Капоне особисто заплатив за встановлення броні на кузов машини в магазині автозапчастин.
На лімузин були вмонтовані облицьовані азбестом сталеві пластини, які важили понад 1300 кг. Гангстер також простежив за тим, щоб майстри встановили на машину товсте куленепробивне скло. Разом з тим заднє скло можна відкинути для того, щоб стріляти по переслідувачах із кулемета Томпсона.
У США продається легендарний Cadillac Аль Капоне за $1 млн (фото, відео)
Машина була пофарбована під колір автомобілів місцевої поліції. Крім того, в салоні були сирена, мигалка і радіостанція. Тим самим злочинці могли видати себе за правоохоронців.
Cadillac був конфіскований у гангстера в 1931 році на користь американського уряду. У грудні 1941-го після нападу на Перл-Харбор броньований автомобіль використовувався охороною Франкліна Рузвельта для доставки президента США в Білий дім.
У США продається легендарний Cadillac Аль Капоне за $1 млн (фото, відео)
У 50-х машину відреставрували: з неї зняли частину броні і деякі додаткові вузли, однак куленепробивні шибки залишилися на місці.
Унікальний автомобіль продається за $1 млн.
За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас