НБУ і Кабмін обговорили запуск дешевих кредитів для бізнесу та іпотеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ і Кабмін обговорили запуск дешевих кредитів для бізнесу та іпотеку

Казна та Політика
974
Представники Національного банку України і уряду провели зустріч, під час якої обговорили запуск програми дешевих кредитів для бізнесу та іпотеки для населення.
Про це повідомляє пресслужба регулятора.
“Учасники наради сфокусували увагу на подальшому практичному втіленні Меморандуму про взаємодію з метою досягнення стійкого економічного зростання та цінової стабільності, який Кабінет Міністрів та НБУ підписали восени”, – ідеться в повідомленні.
Цим документом Уряд зобов’язався підтримувати зниження інфляції до цілі 5% за допомогою проведення виваженої економічної політики, а НБУ – підтримувати економічну політику Кабміну, зокрема для забезпечення стійкості державних фінансів та розширення доступу бізнесу і громадян до значно дешевших фінансових ресурсів.
Як зазначається, під час зустрічі йшлося про роботу в таких напрямках:
Для бізнесу. Реалізація програми «Доступні кредити 5-7-9%» сприятиме розширенню діяльності мікро- та малих підприємств, створенню нових робочих місць, імпортозаміщенню та поверненню трудових мігрантів. Програма допоможе усунути із найсуттєвіших бар’єрів для розвитку бізнесу високі ставки по кредитам. Програма має важливе значення для країни – розвиток малого бізнесу є драйвером для швидкого, стійкого та інклюзивного економічного зростання.
Для громадян. Великі банки очікують на збільшення кредитування населення на купівлю житла. Проте бажання банків йти в іпотеку стримують юридичні ризики. Без вирішення юридичних та інфраструктурних питань зростання іпотечного кредитування може призвести до формування “цінової бульбашки”, що може стати джерелом ризику для фінансової стабільності. Щоб цього не сталося, слід впорядкувати ринок первинної житлової нерухомості, зокрема шляхом чіткого дотримання Державних будівельних норм, впровадження працюючих генпланів міст, забезпечення прозорості ринку та захисту прав інвесторів.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас