НБУ оскаржив судові рішення про скасування стягнення штрафу зі Сбербанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оскаржив судові рішення про скасування стягнення штрафу зі Сбербанку

Фондовий ринок
320
Національний банк оскаржив судові рішення щодо скасування рішення регулятора про застосування фінансових санкцій до АТ “Ощадбанк”.
Про це повідомляє прес-служба регулятора.
“Національний банк оскаржив у касаційному порядку рішення судів попередніх інстанцій про скасування рішення НБУ про застосування до АТ “Сбербанк” заходів впливу у вигляді накладення штрафу та письмового застереження”, – йдеться в повідомленні.
Відповідне рішення суд першої інстанції прийняв у вересні 2019 року, а в грудні суд апеляційної інстанції залишив без задоволення скаргу Національного банку.
Як відомо, в грудні 2018 року банківський регулятор прийняв рішення про застосування до зазначеного банку заходів впливу у вигляді накладення штрафу в розмірі 94 737 499,80 гривень, а також у вигляді письмового застереження. Підставами для таких рішень є виявлення НБУ факту повторного вчинення АТ “Сбербанк” ризикових дій у сфері фінансового моніторингу, а також незабезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають обов’язковому фінансовому моніторингу; неналежне виявлення і вивчення публічних діячів; недотримання порядку надання інформації спеціально уповноваженому органу; порушення порядку зупинення фінансових операцій.
Так, регулятором виявлено факти здійснення банком великомасштабних фінансових операцій (на загальну суму понад 3 млрд грн), характер і наслідки яких дають підстави вважати, що вони можуть бути пов’язані, зокрема, з виведенням капіталів, легалізацією кримінальних доходів, конвертацією (переведенням) безготівкових коштів у готівку та використанням документів, що мають ознаки підроблених, недійсних.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас