День фінансів, 24 січня: дешеві кредити для бізнесу, прогресивна шкала для доходів, ціни для оренди житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 24 січня: дешеві кредити для бізнесу, прогресивна шкала для доходів, ціни для оренди житла

832
П’ятниця, 24 січня. Про кредити, податки і дороги:
Кредит 5-7-9 бізнесу на допомогу. Уряд схвалив постанову для старту програми «Доступні кредити 5-7-9%» з 1 лютого. Програма державної підтримки малого та середнього бізнесу дозволить учасникам отримати до 1,5 млн грн доступного кредиту під 5, 7 або 9% для створення або розширення власного бізнесу.
Прогресивному доходу – прогресивні податки. Народні депутати планують змінити ставки податків з доходів фізичних осіб. Відповідний законопроєкт (№2758) був зареєстрований у Верховній Раді. Він передбачає запровадження прогресивного оподаткування залежно від суми нарахованого доходу. Поки що розглядаються три різні ставки для податку на доходи фізособи.
Будинки Укрбуду. Передача об’єктів “Укрбуду” в управління “Київміськбуду” проходить за наміченим графіком. На сьогоднішній день триває процес інвентаризації та підрахунків. В “Київміськбуді” запевнили інвесторів, що добудова будинків “Укрбуду” і зведення їхніх власних об’єктів ніяк одне на одного не вплинуть.
Е-паспорти вже в лютому. Електронні ID-картку і закордонний біометричний паспорт обіцяють запустити до кінця лютого. Електронні паспорти не замінять звичайні і не дозволять використовувати смартфон для подорожей за кордон. Як і де можна використовувати цифровий документ – читайте тут.
Плани щодо кільцевих доріг. Як повідомляють в Укравтодорі, 2020 року в Україні планують побудувати і відновити дев’ять важливих об’їздів навколо великих міст, які дозволять значно розвантажити їхні вулиці. Крім того, розпочнуться роботи з будівництва північних об’їздів у містах Львів і Тернопіль. Наприклад, на заході України нова кільцева повинна також з’явитися навколо Берегового
Ціни на оренду квартир. Містом найдорожчих квартир все ще є Київ, а ось на другому місці опинився Львів. Доступне орендоване житло серед великих міст України слід шукати в Дніпрі. Найбільше подешевшали трикімнатні в Івано-Франківську, де тепер їх можна орендувати на 25% вигідніше, ніж минулого кварталу
А що, якщо є бажання виїхати за межі України? Наприклад, до Польщі… Про житло, комунальні послуги, вартість їжі, проїзд у Варшаві ми розповідаємо в новій статті: Скільки коштує життя у Варшаві?. В основі матеріалу історія одного українця, який 5 років прожив у Польщі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас