ФГВФО звернеться до правоохоронних органів щодо махінацій з продажу пулу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО звернеться до правоохоронних органів щодо махінацій з продажу пулу

Кредит&Депозит
548
ФГВФО готує документи для звернення до правоохоронних органів щодо ситуації, що склалася навколо продажу пулу з якірним активом у вигляді кредиту з Кременчуцьким м’ясокомбінатом у заставі.
Про це йдеться в повідомленні Фонду гарантування.
Причиною такого рішення стало грубе порушення умов аукціону з боку організатора торгів – «Універсальної товарно-сировинної біржі», яка допустила до участі в аукціоні одного з учасників без оплати ним гарантійного внеску. Цим учасником є компанія ТОВ «Бізнесресурс-Україна», яка стала переможцем голландського аукціону, запропонувавши за пул понад 304 млн грн і таким чином, у два рази перевищила ціну найближчого конкурента. Однак ця компанія не заплатила за придбаний пул, хоча мала на це цілий місяць.
У випадках відмови компанії сплачувати за лот, згідно з регламентом торгів, Фонд має стягнути гарантійний внесок та визнати переможцем учасника, який надав другу за величиною цінову пропозицію. У даному випадку – це компанія «Інвестохіллс Веста», яка запропонувала 150,5 млн грн. Однак виявилось, що компанія ТОВ “Бізнесресурс-Україна” такий гарантійний внесок взагалі не робила з мовчазної згоди на те біржи – організатора торгів.
Фонд засуджує будь-які спроби заволодіти активами, виставленими на продаж, в обхід прозорої та конкурентної боротьби, оскільки саме вона забезпечує максимальні надходження коштів, що спрямовуються на задоволення вимог кредиторів неплатоспроможних банків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас