Horizon Capital має намір наростити активи під управлінням до понад $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Horizon Capital має намір наростити активи під управлінням до понад $1 млрд

Фондовий ринок
363
Інвестиційна компанія Horizon Capital, яка наразі управляє активами в Україні та Молдові на суму близько $850 млн, найближчим часом має намір перевищити планку активів під управлінням в $1 млрд.
Про це повідомила головний виконавчий директор компанії Олена Кошарна.
“Головні наші плани – що в найближчому майбутньому ми будемо управляти понад $1 млрд: це наші прямі інвестиції, кошти співінвесторів і боргове фінансування”, – сказала вона агентству “Інтерфакс-Україна” в кулуарах Українського дому, організованого в Давосі Фондом Пінчука, WNISEF і Horizon Capital.
Кошарна уточнила, що фонд Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III) обсягом $200 млн, формування якого було завершено рік тому, вже здійснив дев’ять інвестицій в Україні.
“І ще дві угоди закриваємо: 10-а і 11-а інвестиції – це компанії, які швидко розвиваються”, – зазначила глава Horizon Capital, не уточнивши деталей до завершення угод.
Вона підкреслила, що компанія має намір залишатися лідером в своєму секторі.
Horizon Capital заснована в 2006 році чотирма партнерами, які розпочали свою співпрацю з інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), створеного коштом уряду США в 1994 році з капіталом $150 млн для України і Молдови. Зараз мажоритарієм і CEO Horizon Capital є Кошарна. Офіси компанії розташовані в Києві та Чикаго.
Horizon Capital управляє чотирма фондами прямих інвестицій (понад 40 інституціональних інвесторів) з активами понад $850 млн, серед яких WNISEF, EEGF (створений в 2006 році з капіталом $132 млн) і EEGF II (створений в 2008 році з капіталом $370 млн). Кошти зазначених фондів інвестуються компанією в проекти в Україні та Молдові.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас