День фінансів, 23 січня: Deutsche Bahn для УЗ, інвестиційні "няні", результати перепису від Дубілета — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 23 січня: Deutsche Bahn для УЗ, інвестиційні "няні", результати перепису від Дубілета

463
Четвер, 23 січня. Поки в Давосі говорили про “няньок” (поки що інвестиційних), в Україні жваво обговорювали результати перепису від Дубілета.
“Інвестиційні няні” інвесторам. Президент України Володимир Зеленський під час виступу на форумі в Давосі заявив, що інвесторам, які приватизують одне з держпідприємств, купивши його за понад $10 млн, держава надаватиме податкові канікули на 5 років. Інвестору, який приведе в Україну понад $100 млн, Україна забезпечить окремий контракт з державою. Як зазначає прем’єр Олексій Гончарук, таким інвесторам надаватимуть навіть персональних менеджерів, щоб полегшити їм процес інвестицій.
УЗ для Deutsche Bahn. Гончарук в Давосі також заявив, що уряд хоче віддати АТ “Укрзалізниця” національному оператору залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG в управління на 10 років. Пізніше в пресслужбі компанії заявили, що концерн Deutsche Bahn буде надавати “Укрзалізниці” тільки консультативні послуги.
Весна для податкового законодавства. Про це прем’єр Гончарук сказав під час Українського сніданку в Давосі. За його словами, уряд готує на весну пакет законопроєктів щодо спрощення податкового законодавства. Як зазначається, серед іншого, владі необхідно продовжувати валютну лібералізацію.
Не Давосом єдиним:
Перепис населення від Дубілета. Сьогодні Кабмін представив результати роботи з оцінки кількості населення України. За підрахунками Міністра Кабінету Міністрів Дмитра Дубілета, кількість населення України становить 37 млн 289 тисяч осіб. Розподіл за статтю: 20,01 млн жінок, 17,28 млн чоловіків. Як заявляє Дубілет, для держави ця робота не коштувала жодних додаткових грошей, а традиційний перепис населення обійшовся б в 3,4 млрд грн.
Про пенсійне забезпечення замовлять слово. У Мінсоцполітки заявили, що відомство напрацьовує новий законопроєкт про пенсійне забезпечення. Зокрема, розглядається перегляд стимулів для сплати ЄСВ, створення умов виведення з тіні доходів, триває робота над запровадженням обов’язкової професійної накопичувальної системи. Також у міністерстві зазначили, що пенсії в Україні отримують 27% населення при 25% найманих працівників, за яких сплачуються внески на постійній основі.
І як завжди, все про інфляцію, ціни, і курс можна дізнатися з вуст нашого фінансового експерта Олексія Козирєва. У новому випуску на нашому YouTube-каналі фінансовий експерт розповідає, чи об’єктивний курс гривні, чи можна чекати відкату цін… А також прокоментує, навіщо оприлюднили аудіозаписи розмови Гончарука з керівництвом Мінфіну та НБУ._
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас