Підприємець у Києві не заплатив 30 млн гривень податку на землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємець у Києві не заплатив 30 млн гривень податку на землю

Особисті фінанси
1006
Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах керівником приватного товариства і забезпечено відшкодування до Державного бюджету завданих збитків у розмірі 30,5 млн гривень.
Про це повідомляє 100realty.ua.
Підприємство протягом 2015-2018 років умисно не сплачувало орендну плату за земельну ділянку, яку використовувало, заборгувавши державі велику суму грошей.
 
За даним фактом керівнику підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, тобто в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.
 
Зараз завдані державі збитки відшкодовано в повному обсязі. Матеріали кримінального провадження готуються для направлення в суд.
Раніше повідомлялося, що в Україні планують підвищити податок на землю для поповнення місцевих бюджетів. Про це повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. За його словами, необхідно підвищити мінімальні ставки цього податку.

Довідка Finance.ua:

Хто платить земельний податок при зміні власника земельної ділянки:
  • в разі переходу права власності на земельну ділянку від одного власника до іншого протягом календарного року земельний податок сплачується попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому припинилося право власності;
  • новим власником податок сплачується, починаючи з місяця, в якому він набув право власності.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас