День фінансів, 20 січня: "належні користувачі" на дорогах, спрощення обміну валют, в кредитах лише правда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 20 січня: "належні користувачі" на дорогах, спрощення обміну валют, в кредитах лише правда

533
Понеділок, 20 січня. Тиждень починаємо з “належних” водіїв авто, “належних” обмінів валют і “належних” кредитів.
Нацбанк спростив обмін валют. НБУ дозволив використовувати програмні реєстратори розрахункових операцій при здійсненні валютно-обмінних операцій. Скасовано необхідність проставляти на розрахункових документах РРО підпис касира і клієнта а також відбиток штампа.
Повна (по-справжньому) вартість кредиту. Національний банк змінив підхід, за яким банки будуть розраховувати вартість споживчого кредиту. Банки зобов’язали вказувати вартість: страхових і податкових платежів; зборів на обов’язкове державне пенсійне страхування; вартість послуг нотаріусів; платежі за послуги державних реєстраторів, оцінювачів та ін.. Мета нововведення – розкриття інформації про повну вартість споживчих кредитів.
“Належні користувачі” безкоштовно. В Електронному кабінеті водія з’явилася нова послуга «Керування належним користувачем». Вона дозволяє обрати того водія авто, який буде нести відповідальність за поведінку на дорозі (призначається як належний користувач), а не власник транспортного засобу. Онлайн-сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua і на Урядовому порталі kmu.gov.ua в розділі «Електронні послуги». Послуга «Управління належним користувачем» доступна для фізичних та юридичних осіб і безкоштовна.
Заплатити за доставку газу можна онлайн. Користувачі “особистого кабінету” на сайті 104.ua з одного аккаунта зможуть управляти двома комунальними послугами: розрахунками за споживання газу і за доставку газу.. Розробка з 15 січня 2020 року доступна для використання в 16 областях України для всіх користувачів “особистого кабінету” на сайті 104.ua.
Перерахунок платіжок за тепло. У 124 містах України здійснили перерахунок платіжок – нарахування за тепло і гарячу воду знизили до 30%. До урядової ініціативи приєдналися 16 обласних центрів
Зарплати Гончарука і Ко. Оприлюднена інформація про заробітну плату членів Кабінету Міністрів України. Наприклад, середньомісячна заробітна плата Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука в 2019 році – 60,479 тис. грн. А ось середньомісячна заробітна плата в 2019 році у міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – 100,041 тис. грн.
Новий податок на продаж автомобілів. Стосується податок легкових машин, будь-якого транспорту, починаючи від причепів і мопедів і закінчуючи автобусами з тракторами. Податок при продажу першого і другого авто залишився без змін – 5% від оціночної вартості транспорту.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас