Ліквідація банку "Союз": НБУ виграв справу у Верховному Суді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліквідація банку "Союз": НБУ виграв справу у Верховному Суді

Фондовий ринок
285
Верховний Суд 15 січня скасував рішення судів попередніх інстанцій, які визнали незаконною ліквідацію Нацбанком банку “Союз”.
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
“На сьогоднішній день є всі правові підстави для здійснення ліквідаційної процедури АТ “КБ “Союз”, адже Постанова Правління НБУ “Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ “КБ “Союз” та рішення Виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб “Про початок процедури ліквідації АТ “КБ” Союз” та делегування повноважень ліквідатора банк” діють”, – йдеться в повідомленні.
Правління НБУ 15 березня 2016 року ухвалило постанову про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку “Союз”.
“Підставою для такого рішення був факт встановлення систематичного порушення банком законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом або фінансуванню тероризму”, – підкреслили в регуляторі.
Водночас у травні 2016 року акціонер банку С.В. Дяченко подав позов до суду на Нацбанк і Фонд гарантування вкладів – він просив визнати протиправною і скасувати постанову про ліквідацію банку “Союз”, а також – зобов’язати НБУ вчинити дії щодо відновлення функціонування банку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас