Політика уряду і Нацбанку України сприяє зміцненню економіки країни - МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політика уряду і Нацбанку України сприяє зміцненню економіки країни - МВФ

Казна та Політика
394
Міжнародний валютний фонд підтримує поточну політику уряду і Нацбанку України, спрямовану на зміцнення економіки країни, йдеться у відповіді представництва МВФ у Києві на запит агентства “Інтерфакс-Україна” з проханням прокоментувати нові звинувачення на адресу Кабміну і НБУ про їхню некомпетентність.
“Розсудлива макроекономічна політика уряду і НБУ сприяла зміцненню економіки України”, – відзначили в представництві Фонду.
“Низький бюджетний дефіцит, зниження відношення держборгу до ВВП, низька інфляція і накопичення валютних резервів – все це результат цієї політики і важливі передумови для економічної стабільності і зростання”, – підкреслили в МВФ.
Як повідомлялося, низка Телеграм-каналів 15 січня поширили аудіозаписи, на яких кілька людей обговорюють підготовку доповіді з економічної політики Президенту, а також причини і наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос прем’єр-міністра Олексія Гончарука, говорить про “примітивні” уявлення президента про економіку, а себе називає “профаном в економіці”. Як стверджується, записи були зроблені 16 грудня, і в нараді брали участь, крім Гончарука, перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністри фінансів та економіки Оксана Маркарова і Тимофій Милованов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас