Банкрутство підприємств у світі в 2020 році зросте 4-й рік поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкрутство підприємств у світі в 2020 році зросте 4-й рік поспіль

Фондовий ринок
559
Кількість випадків банкрутств компаній в 2019 р. зросла по всьому світу третій рік поспіль і в 2020 р. збільшиться в чотирьох з п’яти країн світу.
Такий висновок робиться у свіжому звіті про глобальний індекс неплатоспроможності (Global Insolvency Index), який складає Міжнародна страхова компанія Euler Hermes. Індекс охоплює 44 країни, на частку яких припадає 87% світового ВВП.
Згідно зі звітом, у 2019 р. кількість випадків неплатоспроможності компаній збільшилася у всьому світі на 9%, головним чином за рахунок Китаю, де приріст склав 20%, і меншою мірою – за рахунок Західної Європи та Північної Америки (приріст відповідно на 2% і 3%).
У Китаї кількість неплатоспроможних компаній зростала вже протягом шести років, в той час як в Західній Європі і в Північній Америці приріст був зафіксований вперше за останні роки. Експерти Euler Hermes вважають, що ця тривожна тенденція виникла через комбінацію низки факторів: невисокої економічної динаміки, що зберігається протягом тривалого часу, особливо в розвинених країнах і в промисловому секторі, а також торговельних суперечок, політичної невизначеності та соціальної напруженості.
Навіть якщо в 2020 р. буде проводитися сприятлива грошово-кредитна політика, цього виявиться недостатньо, щоб компенсувати зниження попиту, посилення цінової конкуренції і зростання витрат виробництва, особливості заробітної плати.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас