Депутати отримали дозвіл на побудову висотки на парковці в центрі Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати отримали дозвіл на побудову висотки на парковці в центрі Києва

Фондовий ринок
1959
ТОВ “Укржитлобуд”, пов’язане з народними депутатами від партії “Опозиційна платформа – За життя” Вадимом Столаром та Дмитром Ісаєнком, у вересні отримало дозвіл на будівництво багатофункціонального комплексу на вул. Велика Васильківська біля входу в метро “Палац Україна”.
Про це свідчить реєстр Держархбудінспекції України, передають Наші Гроші.
Йдеться про дві ділянки площею 0,64 га та 0,21 га. Перша належить “Укржитлобуду” на праві приватної власності, а другу фірма орендує у міста.
Як свідчить проект будівництва, під виглядом “багатофункціонального комплексу” буде побудовано дві житлові висотки на понад 30 поверхів загалом на майже 500 квартир. Така забудова не відповідає Генплану Києва, адже вказані ділянки є територією громадських будівель та споруд, і будувати житло на них не можна.
Висота будинків за проектом становитиме 98,5 м. Фактичний відсоток забудови ділянки становить 98%, що більш ніж утричі перевищує норматив, що становить 30%.
Крім того, за даними джерел “Наших грошей”, забудовники не узгодили проектну документацію із КП “Київський метрополітен”, а також не отримали висновок органу охорони культурної спадщини.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас