Мінсоцполітики та "секонд-хенд": з реєстру вилучено 79 організацій - отримувачів "гуманітарки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики та "секонд-хенд": з реєстру вилучено 79 організацій - отримувачів "гуманітарки"

Казна та Політика
1094
Міністерство соціальної політики вилучило з Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги 79 організацій, їх підозрюють у реалізації гумдопомоги.
Про це повідомляє прес-служба відомства.
“Це рішення було прийнято на підставі рекомендацій Робочої групи з питань гуманітарної допомоги при Мінсоцполітики, оскільки зазначені отримувачі в порушення ст.11 Закону України “Про гуманітарну допомогу” не подали звіти про наявність та розподіл гуманітарної допомоги”, – зазначив заступник міністра соціальної політики Олег Коваль.
За словами Коваля, неподання цих звітів може свідчити, що вантажі не дійшли до кінцевих отримувачів, а могли бути спрямовані на отримання прибутку зазначеними організаціями (за інформацією міністерства, речі з вантажів “гуманітарної допомоги” інколи продаються в магазинах та бутіках – замість того, щоб їх безкоштовно роздавати людям).
Загалом в Україні в Єдиному державному реєстрі до сьогоднішнього дня було 1416 організацій – отримувачів гуманітарної допомоги.
“Ми будемо ретельно стежити за їхньою діяльністю у правовому полі під час надання вантажам статусу “гуманітарної допомоги”. Тому що час “схем на гуманітарці” минув. Гуманітарна допомога – це вантажі, які українці повинні отримувати безкоштовно”, – резюмував Олег Коваль.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас