Коломойський не зміг домогтися в суді арешту акцій "дочки" Сбербанку в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський не зміг домогтися в суді арешту акцій "дочки" Сбербанку в Україні

Фондовий ринок
502
Північний апеляційний господарський суд закрив розгляд апеляційної скарги пов’язаної з олігархом Ігорем Коломойським компанії “Санаторій “Енергетик” на зняття арешту з акцій “Сбербанку Україна”.
Відомо, що 10 жовтня 2019 року Госпсуд м. Києва задовольнив позов Сбербанку Росії про зняття арешту з акцій його дочірнього банку в Україні. У листопаді “Санаторій “Енергетик” подав апеляційну скаргу на це рішення.
Тепер же Північний апеляційний госпсуд прийшов до висновку про “відсутність правового зв’язку між предметом спору по справі №910/10107/19 і правами ТОВ “Санаторій “Енергетик”, оскільки “питання про права, інтереси та обов’язки заявника щодо сторін у справі судом першої інстанції не вирішувалося”.
Нагадаємо, арешт на акції “Сбербанку Україна” було накладено за позовом компаній, пов’язаних з Коломойським. Вони намагалися стягнути майно російських держбанків в Україні на виконання рішення Гаазького суду. У травні 2018 року Арбітраж у Гаазі постановив виплатити українським компаніям $159 млн за захоплені активи в Криму. Це рішення стало прецедентним.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас