У Кіровоградській області посадовець Пенсійного фонду привласнив майже 700 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кіровоградській області посадовець Пенсійного фонду привласнив майже 700 тис. грн

Кримінал
403
У Кіровоградській області одного із місцевих керівників пенсійного фонду підозрюють у розкраданні державних коштів. Він привласнив майже 700 тисяч гривень, які було призначено для благоустрою приміщень фонду.
Про це йдеться в повідомленні прокуратури області.
Як з’ясували правоохоронці, заступник начальника Головного управління пенсійного фонду в області змовився із директором підрядної організації, який повинен був здійснити прибирання приміщень та прилеглої території пенсійного фонду в обласному і районному центрах. Проте насправді жодних робіт виконано не було.
Слідчі встановили, що підрядник не мав для виконання цих робіт ані працівників, ані засобів. Але, попри це, надав посадовцю на підписання акти “про нібито виконані” роботи, на підставі яких було перераховано кошти. Завдяки таким махінаціям посадовець вкрав із держбюджету 689 тис грн.
За фактом привласнення коштів державного бюджету в особливо великих розмірах, за ч. 5 ст. 191 (“Привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах”) Кримінального кодексу України, посадовцю оголосили підозру. Триває розслідування.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас