Уряд очікує на першу угоду щодо "промислового безвізу" у 2020 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд очікує на першу угоду щодо "промислового безвізу" у 2020 році

Казна та Політика
505
Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба вважає, що першу угоду щодо “промислового безвізу” можуть підписати вже у 2020 році.
Про це він розповів у інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
“Це моя мета і моє завдання. Напевно, я не маю публічно брати на себе таке зобов’язання, але це завдання, яке я перед собою ставлю. Євросоюз – дуже складний механізм, але ми хочемо рухатися”, – сказав Кулеба, відповідаючи на запитання, чи реально вийти на укладення першої угоди в рамках ACAA вже в 2020 році.
За його словами, для України в цьому питанні буде показовим засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке відбудеться в Брюсселі 28 січня 2020 року, тому що воно продемонструє, чи хоче Євросоюз справді рухатися разом з Україною, або все-таки хоче використовувати різні інструменти для гальмування процесу.
“Я колегам в ЄС кажу, що “промисловий безвіз” потрібен їм не менше, ніж нам. Це і збалансування нашої торгівлі, де домінує сільське господарство, і головне – це нові можливості для бізнесу країн ЄС в Україні. Якщо Євросоюз хоче реально зміцнювати свої економічні можливості не лише в регіоні, але і в світі, він може це зробити тільки разом з Україною”, – наголосив віце-прем’єр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас