Кабмін затвердив порядок автоматичного нарахування штрафів за надмірну вагу вантажівок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив порядок автоматичного нарахування штрафів за надмірну вагу вантажівок

Казна та Політика
492
Кабінет Міністрів на засіданні у п’ятницю, 27 грудня, ухвалив постанову “Деякі питання фіксації порушень законодавства про автомобільний транспорт”, якою затверджено порядок фіксації порушень габаритно-вагових параметрів транспортних засобів в автоматичному режимі.
Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства інфраструктури.
“Сьогодні ми зробили ще один крок до збереження автомобільних доріг. Затверджено порядок фіксації порушень законодавства у сфері безпеки на автотранспорті в автоматичному режимі, яким визначається процедура формування і передачі даних від системи автоматичної фіксації габаритно-вагових параметрів транспортних засобів (Weight-in-Motion, WIM) у відповідні бази даних; встановлюються вимоги до такої системи, а також перелік даних, які система WIM повинна реєструвати”, – підкреслив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.
Він зазначив, що впровадження такого контролю транспортних засобів є важливим елементом забезпечення безпеки дорожнього руху і забезпечення збереження автомобільних доріг.
Нагадаємо, система зважування в русі транспорту WiM (Weight in Motion) в рамках пілотного проєкту в листопаді 2019 року зафіксувала на одному зі своїх майданчиків (WiM-2) на трасі Київ-Чоп понад 200 фактів порушення габаритно-вантажних обмежень.
Перші майданчики системи зважування в русі WiM були запущені в кінці вересня 2019 року. Фінансує проєкт Міжнародний банк реконструкції та розвитку.
Верховна Рада 11 вересня 2019 року ухвалила за основу і в цілому законопроєкт, що дозволяє автоматичну фіксацію порушень при вагогабаритному контролі на автошляхах.
Автоматичні комплекси вагового контролю Weight-in-Motion (WiM) здійснюватимуть преселекторну роботу для інспекторів “Укртрансбезпеки” до ухвалення закону, що дозволяє автоматичний вагогабаритний контроль на дорогах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас