Mazda відкликає понад 53 тисячі авто через небезпечну програмну помилку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mazda відкликає понад 53 тисячі авто через небезпечну програмну помилку

Світ
565
Компанія Mazda представила в Національне управління безпеки дорожнього руху (NHTSA) США повідомлення про програмний дефект, пов’язаний з безпекою. Його виявили у деяких автомобілях Mazda3 2019 модельного року і 2020 модельного року.
Помилка у програмі призводить до того, що транспортний засіб може несподівано зупинитися під час руху через ненавмисну активацію автоматичної системи екстреного гальмування Smart Braking System (SBS), повідомили в Mazda.
Причиною дефекту є помилка в програмному забезпеченні SBS, через яку система помилково вважає, що перед автомобілем виявлена перешкода. Щоб уникнути зіткнення або зменшити шкоду від нього, система автоматично виконує гальмування, хоча ризику зіткнення в цьому випадку немає.
При цьому вона видає повідомлення і звуковий сигнал. Очевидно, що якщо автоматична система екстреного гальмування SBS несподівано активується під час водіння, існує ризик зіткнення з транспортним засобом, що рухається позаду.
Поки що не було зареєстровано жодного випадку, коли в результаті описаного дефекту сталися травми або смертельні випадки.
Проблема зачіпає приблизно 35 390 автомобілів Mazda 3, проданих в США.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас