В Україні планують встановити плату за проїзд іноземних вантажівок дорогами України - Мінінфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують встановити плату за проїзд іноземних вантажівок дорогами України - Мінінфраструктури

Казна та Політика
627
Міністерство інфраструктури України планує в 2020 році підготувати законопроект, що передбачає введення оплати за проїзд по дорогах України для вантажних автомобілів з іноземною реєстрацією.
Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
“Є ідея реалізувати платний проїзд дорогами України для вантажних автомобілів з іноземною реєстрацією. Це досить поширена в Європі практика. Ми плануємо підготувати відповідний законопроект в 2020 році”, – сказав Криклій.
Також, за словами міністра, в опрацюванні перебувають документи щодо концесії автодоріг, Львів-Стрий, Львів-Тернопіль, Львів-Краковець, Біла Церква-Київ і Велика окружна Києва.
“Я сподіваюся, що у нас вже до кінця березня будуть детальні прорахунки, зроблені спільно зі Світовим банком щодо можливостей концесії ряду автодоріг… Але ви повинні розуміти, що на відміну від концесій портів в цьому випадку зобов’язання держави набагато вищі. Ми повинні гарантувати певний транспортний потік на зазначених напрямках, а також компенсувати його відсутність для того, щоб інвестор міг спокійно повернути витрачені кошти в разі його нестачі”, – зазначив Криклій.
Він також підкреслив, що у випадку з концесійними проектами щодо автодоріг діяти потрібно дуже акуратно, щоб не допустити істотних компенсаційних виплат і працювати тільки з прибутковими проектами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас