Оржель повідомив, скільки Україна отримає від транзиту газу за 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оржель повідомив, скільки Україна отримає від транзиту газу за 5 років

Енергетика
1045
Україна за п’ять років транзиту російського природного газу отримає дохід у розмірі $15 млрд, розраховує міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.
“Орієнтовний дохід, з яким Україна вийшла з цієї зустрічі (зустрічі в Мінську 20 грудня, за підсумками якої Україна-РФ-ЄК підписали міжурядовий протокол – ред), це понад $3 млрд з арбітражу + орієнтовно $3 млрд за транзит на рік протягом п’яти років”, – написав міністр у своїй колонці для видання “Економічна правда” у вівторок.
“Таким чином, у п’ятирічній перспективі ми отримаємо близько $18 млрд, з них $3 млрд – “живими” грошима – вже до нового року. І це – без будь-яких кабальних умов щодо купівлі російського газу”, – підкреслив Оржель.
При цьому глава Мінекоенерго зазначив, що на зустрічі в Мінську сторони досягли істотного прогресу, проте наразі ризик непідписання нового контракту все ще існує.
“Протокол – це ще не угода. В останній тиждень грудня наші компанії будуть розробляти драфт тексту. Але поки що саму угоду не підписано – транзиту немає. Може друга сторона “зіскочити” в останній момент? Так. Чи готові ми до цього? Так. Але якщо це станеться, всі іміджеві втрати понесе “Газпром”, – додав міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас