ЕМСС в 2020 р. почне виробництво деталей для ще однієї Китайської АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЕМСС в 2020 р. почне виробництво деталей для ще однієї Китайської АЕС

Фондовий ринок
427
ПАТ “Енергомашспецсталь” (ЕМСС, Краматорськ Донецької обл.), власником якого є російський “Атоменергомаш” (держкорпорація “Росатом”), в грудні підписало великий контракт на виробництво комплектуючих для реакторного обладнання блоків №3 і №4 АЕС “Сюйдапу”, які будуть побудовані в провінції Ляонін (КНР).
Відповідно до прес-релізу на сайті ЕМСС, кінцевий термін поставки обладнання в рамках контракту, вартість якого не розголошується, – березень 2022 року.
Договір передбачає виробництво і поставку понад 3400 тонн деталей для АЕС – десятки великотоннажних заготовок корпусу реактора, парогенератора, головного циркуляційного насоса, головного циркуляційного трубопроводу, колектора і компенсатора тиску.
“Для ЕМСС це вже другий великий контракт в сфері атомної енергетики Китаю, підписаний в 2019 році. Наразі в рамках укладеного в липні договору виробляються деталі для реакторного обладнання сьомого і восьмого енергоблоків АЕС “Тяньвань”, – вказується в повідомленні.
ЕМСС – найбільший український виробник спеціальних литих і кованих виробів індивідуального і дрібносерійного виробництва для металургії, суднобудування, енергетики (вітро-, паро-, гідро-, атомної) і загального машинобудування.
У 2018 році чисті дохід підприємства зріс на 58,2% – до 2 млрд 373 млн грн, чистий збиток скоротився більш ніж втричі, до 293,6 млн грн.
У січні-листопаді поточного року підприємство знизило виплавку сталі на 5,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року – до 54 тис. тонн (загалом цьогоріч запланована виплавка 54,26 тис. тонн).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас