Rolls-Royce завершила складання планера рекордно швидкого електролітака — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Rolls-Royce завершила складання планера рекордно швидкого електролітака

Технології&Авто
534
Компанія Rolls-Royce завершила складання планера одномісного електричного літака проекту ACCEL, з яким націлилася встановити новий рекорд швидкості серед літальних апаратів такого класу. Презентація ЛА, що отримав назву ionBird, пройшла на території аеропорту Глостершир, розташованому на заході Англії.
Останній рекорд швидкості в категорії «електричні літаки з максимальною злітною масою до 1000 кілограмів» був встановлений в 2016 році прототипом ЛА Siemens Extra 330LE і становить 337,5 кілометрів на годину. Електричний літак Rolls-Royce ionBird, як передбачається, зможе розвинути швидкість понад 480 кілометрів на годину.
Льотні випробування, в рамках яких буде зроблена спроба оновити рекорд, планується провести у другому кварталі 2020 року. Літак здійснить чотири прольоти по три кілометри, за підсумками яких і буде розрахована середня максимальна швидкість.
Розробка ЛА здійснюється в рамках ініціативи ACCEL (Accelerating the Electrification of Flight, Прискорення електрифікації польоту), що має на меті прискорення розвитку електричної авіації і частково фінансується урядом Великобританії. У проекті також беруть участь виробник електродвигунів і контролерів YASA, а також авіаційний стартап Electroflight і аерокосмічний дослідний інститут (ATI).
Rolls-Royce завершила складання планера рекордно швидкого електролітака
Однією з відмінних рис ionBird стане блок акумуляторних батарей з активним охолодженням рекордно високої для авіації ємності. Точна ємність не вказується, але згадується кількість ґраток (6000 штук), максимальна потужність (750 кВт) і дальність польоту (320 км на одній зарядці). Пропелер приводиться в рух трьома легкими електродвигунами 750R виробництва YASA. Сумарна потужність двигунів перевищує 500 к. с., а ККД установки становить 90%.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас