"Борг Януковича" за євробондами на 3 млрд доларів не включили в договір щодо газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Борг Януковича" за євробондами на 3 млрд доларів не включили в договір щодо газу

Казна та Політика
834
Питання боргу України перед Росією в розмірі 3 млрд доларів не включено в газові домовленості між двома країнами, повідомив віцепрем’єр РФ Дмитро Козак.
“Це компроміс, ми вирішили не пов’язувати це в рамках газових переговорів, тому що якщо ми спробуємо пов’язати, ми тоді не знайшли б розв’язку. Ми як законослухняні громадяни виконаємо рішення Стокгольмського суду, а там, якщо буде рішення Лондонського суду щодо суверенного боргу, то, як суд вирішить, то так, сподіваємося, і будемо виконувати. Обнуляємо для того, щоб газова тема не отруювала відносини між нами”, – сказав Козак в інтерв’ю в ефірі одного з російських телеканалів.
Він нагадав, що сторони домовилися зняти всі взаємні судові претензії, а “Газпром” виплатить 2,9 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу. За словами Козака, українські претензії могли досягти 20 млрд доларів, але були ще претензії “Газпрому” до “Нафтогазу України”, які повинні були розглядатися швейцарським судом.
Як відомо, Верховний суд Великобританії відклав рішення у справі про 3 млрд доларів боргу Януковича, який Росія останнім часом спробувала наростити до 4,5 млрд доларів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас