Водії вдаються до хитрощів, щоб обійти закон про автокрісла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водії вдаються до хитрощів, щоб обійти закон про автокрісла

Технології&Авто
7045
20 грудня минув місяць, як в Україні почав діяти закон про дитячі автокрісла. Нагадаємо, за новими правилами, дитина до 12 років в автомобілі повинна знаходитися в автокріслі або в бустері (утримуючий пристрій на кшталт автокрісла).
Як ми з’ясували, частина водіїв і таксистів швидко знайшли можливість обійти норму. Вони затонували вікна так, що при поверхневому огляді поліцейський не в змозі побачити, є в салоні автокрісло чи ні.
У деяких великих автосервісах, які займаються тонуванням, нам підтвердили, що попит на тонування зріс. Як виявилося, до такої послуги вдаються не тільки ті, хто не хоче купувати автокрісла.
Як ми з’ясували, за останні тижні в поліцейських зведеннях все частіше стала звучати інформація про крадіжку автокрісел. Один з останніх випадків стався в Івано-Франківській області. За даними поліції Прикарпаття, до них із заявою звернувся водій і повідомив, що в його машині розкрили двері і вкрали бустер.
У свою чергу продавці дитячих автокрісел розповіли нам, що законослухняних громадян і відповідальних батьків теж чимало.
Тенденцію підтверджує і голова профспілки таксистів України Василь Попик:
“Поки що мені не відомо про жоден штраф, виписаний таксисту. Багато батьків, мабуть, зрозуміли, що безпека їхніх дітей – в їхніх руках. Тому беруть в поїздку автокрісла”.
В патрульній поліції кажуть, що оштрафованих водіїв – вже десятки. Лише в одному Києві за останній місяць був оштрафований 41 такий водій. У перерахунку виходить, що за перевезення дітей без автокрісел у Києві штрафують щодня. За даними поліцейських, автомобілістам не допомогли сумнівні хитрощі, включаючи тонування скла.
“Це порушення виявляється в той момент, коли водій зупинений за порушення будь-якого іншого правила ПДР, – говорить спікер патрульної поліції Києва Роман Мартинюк. – Що стосується тонування, то тут є нюанс. Коли патрульні зупинили авто за будь-яке порушення, то вони перевіряють документи. Для цього водій або опускає скло, або відкриває двері. Тобто, поліцейському видно, чи є в салоні дитина і чи ознаходиться вона в автокріслі”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас