Росії доведеться шукати нові судна для укладання труб Nord Stream 2 - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росії доведеться шукати нові судна для укладання труб Nord Stream 2 - експерти

Енергетика
951
У зв’язку з рішенням швейцарської компанії Allseas заморозити участь у проекті Nord Stream 2 Росія буде змушена шукати нові судна для укладання трубопроводу.
Про це пише DW.
«Якщо швейцарська компанія Allseas, яка призупинила участь у будівництві газопроводу “Північний потік – 2”, остаточно вирішить вийти з проекту, Росія буде змушена шукати інші кораблі для прокладання труб. В якості альтернативи розглядалася трубоукладальна баржа Fortuna, однак вона не зможе працювати в датських територіальних водах, йдеться в повідомленні S&P Global Platts», – зазначається в публікації.
Аналітики S&P Global Platts вказують: Fortuna не зможе підійти до Данії, оскільки на баржі немає системи динамічного позиціонування, необхідного за датськими законами.
Росія має в своєму розпорядженні трубоукладальне судно “Академік Черський”, на якому є потрібна система. Однак зараз воно перебуває на Далекому Сході і, щоб дістатися до Данії, буде потрібно близько двох місяців.
Як повідомлялося, швейцарська компанія Allseas, залучена до прокладання трубопроводу для Nord Stream 2, призупинила участь у будівництві.
Про це фірма повідомила на своєму сайті в ніч на суботу, 21 грудня, відразу після набрання чинності закону про оборонний бюджет США. Він встановлює санкції проти компаній, що беруть участь у будівництві газопроводу Nord Stream 2.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас