У Мінекономіки очікують зміцнення курсу через домовленості щодо газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки очікують зміцнення курсу через домовленості щодо газу

Валюта
1786
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України очікує зміцнення обмінного курсу гривні у зв’язку з досягненням домовленостей з РФ щодо транзиту газу.
Говорить про це міністр економіки Тимофій Милованов, заступник міністра Сергій Ніколайчук.
“Думаю, можливо, нам доведеться переглянути макропрогноз щодо курсу в частині його більшого зміцнення”, Милованов.
“Ми отримали дуже хороші новини за підсумками переговорів щодо транзиту газу. Це дає підстави Україні мати більш міцний обмінний курс,! – зауважив Миколайчук.
В урядові прогнози ми закладали деяку девальвацію курсу… Але з огляду на обставини сьогодні і вчора, з урахуванням того, що відбувається на валютному ринку останні два-три місяці, думаю, у нас є всі підстави сказати, що гривня буде зміцнюватися”.
Згідно з жовтневим з макроекономічним прогнозом, середньорічний обмінний курс в 2020 році становитиме 27 грн/долар, в 2021-му – 27,2 грн/долар, у 2022-му – 27,5 грн/долар за базовим сценарієм, за оптимістичним – у 2020 році він очікується на рівні 24,8 грн/долар, 23,9 грн/долар в 2021 році і 24,2 грн/долар у 2022-му.
Представники Європейської комісії, України та Російської Федерації 20 грудня досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України для європейських споживачів і врегулювання взаємних претензій.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас