Депутати пропонують Раді запровадити 9-місячний пільговий безподатковий період для стартапів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують Раді запровадити 9-місячний пільговий безподатковий період для стартапів

Казна та Політика
281
Група з 20 депутатів фракції “Слуга Народу” запропонувала парламенту звільнити стартапи від податків строком на дев’ять місяців з моменту держреєстрації, внісши відповідні зміни в Податковий кодекс України.
Як наголошується в законопроекті № 2615 від 18 грудня, текст якого має агентство “Інтерфакс-Україна”, з цією метою планується ввести додаткову п’яту групу єдиного податку, в яку будуть входити стартапи, які використовують виключно реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій і обсяг доходів яких протягом перших дев’яти місяців діяльності не перевищує 300 тис. грн.
При цьому процентна ставка єдиного податку для платників п’ятої групи встановлюється у розмірі 0%.
Автори документа, серед яких Андрій Герус, Галина Третьякова, Сергій Гривко і Олена Мошенець, пропонують вважати “стартапом” новоствореного суб’єкта господарювання (юрособу або фізособу-підприємця), який ще не визначився з формою оподаткування.
“Для суб’єктів господарювання, які відносяться до п’ятої групи єдиного податку “стартапи”, встановлюється пільговий період тривалістю дев’ять місяців з моменту державної реєстрації відповідного суб’єкта господарювання, протягом якого вони звільнені від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з податків і зборів, передбачених п. 297.1. ст. 297 Податкового Кодексу”, – наголошується в тексті законопроекту.
При цьому у разі, якщо дохід стартапу протягом перших дев’яти місяців діяльності перевищує суму 300 тис. грн, а також після закінчення пільгового періоду стартапи протягом місяця повинні визначитися і перейти на одну з інших існуючих форм оподаткування, інакше будуть переведені на загальну систему оподаткування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас