Іспит на право керування авто будуть фіксувати на відео — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспит на право керування авто будуть фіксувати на відео

Особисті фінанси
876
Іспити на право керування транспортним засобом є однією з найбільш популярних послуг у сервісних центрах МВС: наприклад, в 2018 році в Україні було вперше видано 409 729 водійських посвідчень. Про це сказав заступник начальника Головного сервісного центру МВС Юрій Смольянінов.
Про це повідомляє МВС.
Як буде проходити процедура. Перебіг екзамену почнуть фіксувати за допомогою технічних засобів контролю, що встановлюватимуться в кожному екзаменаційному авто.
Коли почне працювати – з 24 грудня.
Навчальні автомобілі будуть оснащені камерами, які фіксуватимуть дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні. Загалом функціонуватимуть 440 мобільних приладів.
Мета нововведення – зменшити корупційну складову, уникнути можливих суперечностей під час складення іспиту та виявити здійснене правопорушення. У разі суперечностей кандидат у водії матиме можливість оскаржити результати іспиту.
  • На період тестового режиму строк зберігання вивантаженої інформації з відеореєстратора становитиме 10 діб.
  • В цей час кандидат у водії матиме право відмовитися від фіксації процесу складення практичного іспиту.
Обов’язковою фіксація іспитів стане з 2020 року, а відмова кандидата у водії від відеофіксації іспиту стане підставою для його недопуску до складення практики.

Довідка Finance.ua:

  • 16 грудня почали тестувати мобільний додаток, який водії зможуть використовувати як електронні водійські права і свідоцтво про реєстрацію авто.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас