Apple, Amazon і Google розроблять стандарт для пристроїв «розумного» будинку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple, Amazon і Google розроблять стандарт для пристроїв «розумного» будинку

Фондовий ринок
434
Зараз на ринку представлена величезна кількість пристроїв для сучасного «розумного» будинку, але далеко не всі вони сумісні один з одним. Поліпшити ситуацію має намір нова галузева група з розробки стандарту підключень для смарт-пристроїв.
В ініціативі беруть участь такі гіганти, як Apple, Amazon і Google. Група отримала назву Connected Home over IP, а її координатором виступає альянс Zigbee.
Учасники групи розроблять новий відкритий стандарт мережевих комунікацій на базі протоколу IP (Internet Protocol). Передбачається, що він забезпечить надійний і безпечний обмін даними між смарт-пристроями, мобільними додатками і хмарними сервісами.
Від появи нового стандарту виграють і розробники, і споживачі. Зокрема, спроститься створення нових гаджетів, а отже, знизиться їх вартість. Крім того, буде забезпечена сумісність пристроїв різних виробників.
Утім, про строки розробки стандарту поки що нічого не повідомляється.
За прогнозами IDC, обсяг глобального ринку пристроїв для смарт-житла досягне в нинішньому році 814,8 млн одиниць. Це буде відповідати зростанню на 23,5% в порівнянні з минулим роком.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас