Росія не змогла оскаржити відшкодування збитків за захоплення активів "Укрнафти" в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія не змогла оскаржити відшкодування збитків за захоплення активів "Укрнафти" в Криму

Фондовий ринок
672
Верховний Суд Швейцарії залишив без задоволення заяву Російської Федерації про скасування міжнародного арбітражного рішення на користь ПАТ “Укрнафта”.
Про це повідомляє пресслужба “Укрнафти”.
12 квітня 2019 року міжнародний арбітражний суд присудив стягнути з Російської Федерації на користь “Укрнафти” понад 44 мільйони доларів США компенсації за експропріацію інвестицій “Укрнафти” в Автономній Республіці Крим.
У травні 2019 року Російська Федерація звернулась до Верховного Суду Швейцарії з вимогою скасувати це рішення міжнародного арбітражного суду.
12 грудня 2019 року Верховний Суд Швейцарії своїм рішенням відмовив Російській Федерації.
Крім того, Верховний Суд Швейцарії зобов’язав Російську Федерацію сплатити “Укрнафті” 155 тисяч швейцарських франків судових витрат.
ПАТ “Укрнафта” розраховує на те, що Російська Федерація поставиться до остаточного рішення Верховного Суду Швейцарії з повагою і проявить цивілізованість у виконанні принаймні цього рішення”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що рішення Верховного Суду Швейцарії від 12 грудня 2019 року є остаточним і оскарженню не підлягає.
“Це рішення ставить крапку у спробах Російської Федерації позбавити ПАТ “Укрнафта” можливості отримати компенсацію за експропрійовані в АР Крим інвестиції”, – йдеться в заяві.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас