В Україні може з'явитися список довгобудів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні може з'явитися список довгобудів

Нерухомість
479
Міністерство розвитку громад і територій ініціює створення переліку проблемних об’єктів житлового будівництва.
Відповідний законопроект було оприлюднено на сайті міністерства для громадського обговорення.
Затверджувати список проблемних об’єктів будівництва буде Кабінет Міністрів.
У переліку має міститися інформація про місцезнаходження об’єкта будівництва, терміни здачі в експлуатацію відповідно до проектної документації, копія документа про право власності або користування земельною ділянкою, про стан готовності об’єкта, його характеристики і дані про співвласників майнових прав об’єкта будівництва.
Якщо стосовно замовника або забудовника проблемного об’єкта порушено справу про банкрутство, то відповідні відомості також вносяться до переліку.
Повноваження Мінрегіону, згідно з документом, полягають у внесенні за пропозиціями обласних державних адміністрацій та Київської міськадміністрації на затвердження Кабміном об’єктів проблемного будівництва для включення до списку і в координації завершення будівництва таких проблемних об’єктів.
Органи місцевого самоврядування будуть визначати або створювати комунальні підприємства, які виконуватимуть функції замовника завершення будівництва і обліку співвласників майнових прав у проблемному об’єкті.
Також вони будуть затверджувати місцеві цільові програми завершення будівництва проблемних об’єктів.
Господарський суд за заявою співвласників майнових прав зможе знімати арешт з проблемного об’єкта житлового будівництва або інші обмеження щодо розпорядження майном (майновими правами) в складі об’єкта будівництва, якщо такі арешти або обмеження перешкоджають ефективному захисту прав і законних інтересів осіб, кошти яких були прямо або опосердковано залучені в будівництво проблемного об’єкта.
Право на звернення до господарського суду із заявою про затвердження плану врегулювання зобов’язань щодо проблемного об’єкта необхідно надати співвласникам майнових прав в об’єкті будівництва, комунальним підприємствам.
Проектом документа регламентується технічне обстеження проблемних об’єктів будівництва, визначення потреби у фінансуванні завершення будівництва.
У преамбулі документа зазначається, що законопроект носить тимчасовий характер, розроблений для забезпечення ефективної процедури захисту прав і інтересів осіб, чиї кошти були залучені для будівництва проблемних об’єктів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас