Intel поглинає розробника прискорювачів для систем штучного інтелекту Habana Labs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel поглинає розробника прискорювачів для систем штучного інтелекту Habana Labs

Фондовий ринок
278
Заснована всього три роки тому ізраїльська компанія Habana Labs майже відразу ж потрапила в поле зору Intel, яка до недавнього часу плекала її на своєму капіталі, але вирішила в результаті прибрати цього розробника прискорювачів для систем штучного інтелекту до рук. Сума операції складе $2 млрд, штаб-квартира Habana Labs залишиться в Ізраїлі, а сама компанія збереже в структурі Intel відносну самостійність.
Біля витоків Habana Labs стояли ізраїльські інженери і підприємці з багатим досвідом «вирощування компаній на продаж». У 2001 році Galileo Technologies була продана Marvell Technology Group за $2,7 млрд, через чотирнадцять років Amazon купив за $370 млн компанію Annapurna Labs, а за два роки до цього під контроль Apple перейшла компанія PrimeSense Limited, розробки якої каліфорнійський гігант використовував для технології розпізнавання облич.
Венчурний фонд Intel спочатку фінансував розвиток Habana Labs – компанії зі штатом не більше 150 осіб, що працюють в США, Ізраїлі та Польщі. Сукупні інвестиції сторонніх компаній в Habana Labs склали $120 млн, цей розробник встиг випустити два спеціалізовані прискорювачі систем штучного інтелекту, яким були дані імена європейських діячів культури: Goya і Gaudi. У всіх прес-релізах Habana Labs особливо наголошується, що в складі систем штучного інтелекту її прискорювачі виявляються в чотири рази швидшими від графічних процесорів, що традиційно використовуються для цих цілей.
Як і у випадку з Mobileye, компанії Habana Labs після переходу під крило Intel гарантується відносна самостійність у структурі підрозділу Data Platforms Group, буде збережений весь керівний склад. За прогнозами Intel, до 2024 року місткість ринку апаратних прискорювачів для систем штучного інтелекту досягне $25 млрд, і компанія не бажає бути чужою на цьому святі життя. Як показує приклад з Nervana, важливі активи Intel готова купувати, щоб рости в даному напрямку досить високими темпами. «Органічним» ростом у цьому мають порадувати відроджувані дискретні графічні процесори Intel, але вони отримають більш універсальне застосування.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас