Компанія Huawei допоможе розгорнути 5G-мережу в Норвегії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Huawei допоможе розгорнути 5G-мережу в Норвегії

Світ
277
Норвезька телекомунікаційна компанія Telenor заявила, що Huawei братиме участь у створенні мережі 5G в Норвегії разом з компанією Ericsson. Це відбудеться попри тиск з боку США.
Пізніше глава Telenor Norway Петтер-Бурре Фурберг заявив агентству Reuters, що оператор поступово припинить використання мережевих компонентів Huawei в Норвегії протягом 4-5 років модернізації.
Компанія Huawei стикається з посиленням офіційного контролю в Європі на тлі звинувачень США в тому, що вона створює загрозу національній безпеці. Компанія відхиляє звинувачення.
Huawei, з якою Telenor понад десять років співпрацює в сфері 4G, буде продовжувати грати роль в модернізації своєї інфраструктури, розповіла Reuters Ханне Кнудсен, віце-президент Telenor з комунікацій.
“Ericsson був представлений в якості нового постачальника для 5G RAN, але ми також будемо працювати з Huawei, щоб підтримувати мережу 4G і оновлювати покриття 5G в окремих районах Норвегії”, – розповіла Кнудсен у відповідь на письмові запитання.
За словами Кнудсен, фінська дочірня компанія Telenor DNA також використовує Huawei в якості одного з декількох постачальників 5G RAN.
RAN, або мережа радіодоступу, відноситься до радіостанції і антени, які з’єднують смартфони з мобільною мережею, і становить основну частину вартості нової мережі.
Huawei заявила, що схвалює конкуренцію в 5G і сподівається продовжити співпрацю з Telenor. Минулого тижня Telefonica Deutschland вибрала Nokia і Huawei для створення своєї мережі 5G.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас