Коштів на погашення «боргу Януковича» у бюджеті немає - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коштів на погашення «боргу Януковича» у бюджеті немає - Мінфін

Казна та Політика
1738
Міністерство фінансів України не закладало до бюджету на 2020 рік коштів для виплати боргу за євробондами, які в України придбала Росія наприкінці 2013 року після відмови уряду від євроінтеграції.
Про це повідомила директор департаменту Міністерства фінансів з боргової політики Поліна Ярова під час прес-конференції у Києві.
«Наш базовий кейс, що ми в цьому суді виграємо, тому, відповідно, жодні кошти в бюджет ми не закладали», — повідомила Поліна Ярова.
У Мінфіні зазначають, що остаточне рішення Верховного суду Британії у справі про повернення «боргу Януковича» буде нескоро, приблизно за пів року.
У Мінфіні повідомляють, що розгляд справи у Верховному суді Британії ініціювала Росія, яка не погодилася з рішенням Апеляційного суду про те, що у викупі українських облігацій на 3 мільярди доларів наприкінці 2013 року був «політичний аспект». Зокрема, Росія хоче скасувати це рішення апеляції та стягнути з України заборгованість за цими цінними паперами, яка наразі, разом із відсотками, зросла до 4,5 мільярда доларів.
9 грудня у Верховному суді Британії розпочалося слухання Апеляції за позовом Росії на рішення попереднього суду, яким справу про «борг Януковича» відправили на повторне слухання. 13 грудня стало відомо, що Верховний суд Британії відклав остаточне рішення у цій справі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас