АМКУ зобов'язав Мінінфраструктури скасувати пільги для "Борисполя" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ зобов'язав Мінінфраструктури скасувати пільги для "Борисполя"

Фондовий ринок
278
Антимонопольний комітет прийняв рішення про скасування пільг та інших переваг, які Мінінфраструктури надало міжнародному аеропорту “Бориспіль”.
Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
У Комітеті нагадали, що наказ Мініcтерства від 04.06.2019 встановлює одиничну ставку плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування на підході та в районі аеродрому в розмірі 210 євро для міжнародного аеропорту “Бориспіль” і в розмірі 411 євро для всіх інших аеропортів країни.
Підкреслюється, що наслідками встановлення таких ставок можуть бути:
  • збільшення вартості перельотів на внутрішніх і міжнародних рейсах для тих аеропортів країни, для яких встановлено ставку вдвічі більшу, ніж для аеропорту Бориспіль;
  • авіакомпанії не будуть зацікавлені в здійсненні авіаперевезень в інші міжнародні аеропорти України, крім МА “Бориспіль”. Зокрема, це стосується аеропорту “Київ” (Жуляни), який розташований в межах одного з аеропортом “Бориспіль” Київського авіаційного вузла;
  • зменшення кількості авіарейсів в інші аеропорти України, крім аеропорту Бориспіль, у якого, навпаки, відбудеться збільшення авіарейсів.
В АМКУ заявили, що такі дії Мінінфраструктури містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.
“Комітет зобов’язав міністерство внести зміни до наказу від 04.06.2019 № 415, усунувши дискримінаційні умови щодо надання окремим суб’єктам господарювання пільг чи інших переваг, які ставлять їх у привілейоване становище відноснно конкурентів”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас