Суд наклав арешт на активи власника Дельта Банку Лагуна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд наклав арешт на активи власника Дельта Банку Лагуна

Фондовий ринок
415
Північний апеляційний господарський суд за позовом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) 10 грудня наклав арешт на активи, що належать власнику Дельта Банку Миколі Лагуну, йдеться в повідомленні ФГВФО на сайті.
“Таким чином суд задовольнив апеляційну скаргу Фонду на рішення Господарського суду Києва від 2 жовтня 2019 року у справі №910 / 7338/19 про стягнення з власника Дельта Банку Лагуна збитків, завданих банку і його кредиторам в розмірі 691,298 млн грн, і заборонив йому здійснювати будь-які дії щодо відчуження майна в межах суми стягнення”, – йдеться в повідомленні.
Як наголошується в повідомленні, це забезпечить реальне виконання судового рішення в разі задоволення судом позовних вимог і є першим прикладом застосування судом розумного підходу встановлення балансу інтересів кредитора в цій категорії справ.
За іншим позовом ФГВФО (у справі №910 / 7186/19), в якому Лагун виступає відповідачем спільно з сімома іншими пов’язаними особами Дельта Банку, Північний апеляційний госпсуд 27 листопада 2019 року підтвердив рішення суду першої інстанції про залишення цього колективного позову без розгляду через нібито порушення правил об’єднання позовних вимог.
Як говориться в повідомленні, зараз ФГВФО готує касаційну скаргу, оскільки при ухваленні рішень про залишення позову без розгляду судами першої та апеляційної інстанцій були допущені численні процесуальні помилки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас