Актуальні професії майбутнього: На кого варто навчатися нашим дітям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Актуальні професії майбутнього: На кого варто навчатися нашим дітям

Особисті фінанси
3594
Які професії будуть актуальні в найближчому майбутньому, розповідає Ірина Бондаренко, керівник відділу клімату та сталого транспорту ГО “Екодія”.
  • Urban Resilience – міське планування, спрямоване на опір наслідкам змін клімату. Зміни клімату – це вже не прогноз на майбутнє, а наше з вами сьогодення. Найближчим часом людству доведеться зіткнутися з наслідками таких змін. Саме тому грамотне планування поселень буде важливим, як ніколи.
  • Робота з біженцями. Цей пункт також частково пов’язаний зі змінами клімату. Поки у нас немає ураганів, тайфунів, цунамі тощо. Саме тому наша країна досить приваблива для біженців з потерпілих регіонів. Більше того, з часом і частина нашої країни може постраждати від посухи або потопу.
  • Відновлювані джерела енергії. ВДЕ стають все більш актуальними в світі. Вони екологічні, а запасів газу і нафти вистачить не так вже й надовго. “Україна повинна переходити на віновлювані джерела енергії (сонячні, вітрові), але хто нам буде поставляти/продавати технології і хто працюватиме на нових станціях – залежить від того, що сьогоднішні школярі вивчатимуть в університетах”, – вважає Ірина.
  • Технології для електрокарів. За електрокарами – майбутнє. Вони набагато менше шкодять довкіллю, ніж автомобілі, які працюють на пальному.
  • Автономні автомобілі. “Зараз автономні автомобілі є перспективним напрямком в навчанні, особливо якщо ви плануєте працювати потім в США – величезній країні з низькою щільністю населення, в якій автомобіль ще необхідний навіть щоб доїхати до школи”, – стверджує експерт.
  • Електронна комерція і доставка дронами. Вже сьогодні деякі компанії доставляють свої товари не за допомогою людини, а за допомогою дронів. Це зручно і швидко. В майбутньому така концепція доставки стане ще більш популярною. Тому розробники спеціальних дронів, а також програм для такої опції, будуть користуватися популярністю серед роботодавців.
До речі, якщо ви роздумуєте взяти кредит на навчання, не проходьте повз наш сервіс. Він обов’язково допоможе вибрати оптимальний варіант. Ми дуже старалися, щоб зробити його максимально зручним і прозорим.

Зайти і вибрати кредит

За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас