Porsche оголосила про розробку чотиримоторного позашляховика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Porsche оголосила про розробку чотиримоторного позашляховика

Технології&Авто
467
В лінійці Porsche з’явиться електричний позашляховик з інноваційною системою управління тягою. Зараз компанія розробляє спеціальне програмне забезпечення для синхронізації роботи чотирьох електромоторів, яке підвищить стабільність і безпеку повнопривідних автомобілів в складних погодних умовах.
Інженери Porsche працюють над інноваційною системою повного приводу на основі чотирьох електромоторів. Кожен електродвигун буде приводити в рух одне колесо – за оцінкою Porsche, подібна схема дозволить вседорожникам нового типу повертати «на снігу, як по рейках».
У Porsche вважають, що у чотиримоторної схеми є низка переваг щодо традиційних транспортних засобів з одним ДВЗ і системою диференціалів. Крутний момент з електродвигуна може передаватися на потрібне колесо миттєво, що дозволить випустити транспортний засіб з постійною нейтральною поворотністю.
Спеціаліст Porsche Engineering Ульф Хінце порівняв нову архітектуру повного приводу зі схемою, «з окремою педаллю газу для кожного колеса».
Компанія Porsche тестувала програмне забезпечення для синхронізації чотирьох електромоторів протягом двох зим. Щоб ускладнити завдання, інженерам заборонили встановлювати додаткові датчики на колесах. У підсумку німецькій фірмі вдалося налаштувати інтелектуальну систему повного приводу, яка відстежує ступінь прискорення, кут повороту рульового колеса, ймовірність виникнення заносу і може делікатно втручатися в управління автомобілем, додаючи або зменшуючи тягу окремих коліс.
Чотиримоторну схему з системою контролю вектора тяги використовує хорватська фірма Rimac. Електроніка дозволяє змінювати крутний момент між колесами до 100 разів на секунду, поєднуючи функції системи стабілізації, антипробуксувальної і антиблокувальної системи. Наразі Porsche володіє 15,5 відсотка акцій Rimac.
У Porsche підкреслили, що скоро інноваційна схема буде застосована в серійному автомобілі. Яка модель стане первістком чотиримоторної архітектури, уточнювати не стали, але ним цілком може виявитися Macan наступного покоління. Втім, як би там не було, інженери німецької фірми задоволені підсумками випробувань і впевнені, що «електрокари з чотирма двигунами скоро перестануть бути екзотикою».
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас