Ford випускатиме запчастини з кавових відходів McDonald`s — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford випускатиме запчастини з кавових відходів McDonald`s

Технології&Авто
512
Відходи від кави зазвичай викидаються у сміття або використовуються як добриво, але McDonald’s і Ford знайшли для них інше застосування.
Про це повідомляє CNBC.
При нагріванні і змішуванні кавових відходів з пластиком можна отримати композитний матеріал, який потім може бути використаний в автомобілебудуванні.
Спочатку Ford планує використовувати його для внутрішнього оздоблення автомобіля і для виготовлення деталей, які знаходяться під капотом. Новий матеріал зменшить вагу запчастин на 20%, що в подальшому заощадить паливо і на чверть скоротить витрати енергії на їх виробництво.
Першим автокомпонентом з використанням зазначеного матеріалу буде внутрішній корпус для фари. Очікується, що їх буде встановлено на автомобіль представницького класу Lincoln Continental. Для виготовлення одного корпусу для фари потрібні відходи від 300 000 зернят кави.
Розробники переконують, що такі деталі будуть більш довговічні, ніж інші, оскільки композитний матеріал менше нагрівається
В планах McDonald’s постачати «більшу частину» своїх кавових відходів в Ford. В 2018 році лише в США гігант швидкого харчування продав близько 822 млн горнят кави.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас