Висновки експертиз, звіти ФГВФО і НБУ повністю спростовують звинувачення НАБУ, - справа VAB банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Висновки експертиз, звіти ФГВФО і НБУ повністю спростовують звинувачення НАБУ, - справа VAB банку

Фондовий ринок
480
Справа про рефінансування VAB банку політично мотивована, а всі звинувачення НАБУ повністю спростовуються висновками експертиз, звітами Фонду гарантування вкладів і висновками НБУ, заявляють Тетяна Козаченко і Дмитро Лошаков (адвокатське об’єднання «Юридична компанія «Капітал»).
Читайте також:
Під час прес конференції «Нові обставини справи Писарука-Бахматюка» юристи спростували основні звинувачення НАБУ у резонансній справі: те, що отримане ВіЕйБі банком від НБУ рефінансування нібито було витрачено неправомірно і те, що оцінка застави, наданої банком, була штучно заниженою. «Звіт Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, висновки якого також підтверджуються НБУ, свідчить – кошти, які надавалися в рамках рефінансування, використовувалися виключно на цілі, визначені при видачі такого рефінансування.
Йдеться про надане НБУ рефінансування ВіЕйБі Банку на суму 1,2 млрд гривень, те, що є основою справи НАБУ. Вони були виплачені вкладникам під час фінансової кризи 2014-2015 років. Всі кошти були використані на виплати 80 тис. вкладникам протягом 18 днів. В середньому банк виплачував щодня понад 100 млн грн. Що стосується звинувачення в нібито неправомірній оцінці застави, наданої банком під рефінансування, її відповідність підтверджують дві офіційні державні експертизи. У нас на руках є висновки Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.
Правильність оцінки об’єктів підтверджує і Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз. Але є ще одна експертиза, яку ніхто не бачив, зроблена приватною структурою за замовленням НАБУ, і НАБУ чомусь саме на її підставі висуває звинувачення», – заявляють юристи. Також вони висловили здивування заявами НАБУ про те, що VAB банк при отриманні стабілізаційного кредиту начебто не надав план фінансової стабілізації, адже інформація про надання такої програми банком є відкритою і міститься на сайті НБУ.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас