«Нафтогаз» офіційно відповів «Газпрому» на пропозицію щодо транзиту газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Нафтогаз» офіційно відповів «Газпрому» на пропозицію щодо транзиту газу

Енергетика
1183
Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” направила “Газпрому” відповідь на пропозицію російської компанії про укладення транзитного контракту на 1 рік, повідомив у Facebook виконавчий директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко.
«Нафтогаз» відправив «Газпрому» відповідь на його пропозицію. У відповіді зазначено, що сторони повинні продовжувати обговорювати продовження транзиту за європейськими правилами в тристоронньому форматі за участю Єврокомісії», – написав Вітренко.
Він зазначив, що «Нафтогаз» висловив упевненість, що оскільки завдяки ефективній спільній роботі парламенту України, уряду, регулятора, «Нафтогазу» і Оператора газотранспортної системи України, впровадження європейських правил в Україні йде за узгодженим графіком, «Газпром» тепер має всі можливості для того, щоб укласти новий довгостроковий контракт на транзит газу через Україну за цими правилами.
«Ми ще раз наголосили, що «Нафтогаз» погоджується з варіантом укладення контракту на транзит, який запропонував віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович (контракт на 10 років. – Ред.). Додам, що у нас немає жодного сумніву, що цей варіант відповідає як європейським правилам, так і легітимним інтересам української та російської сторони”, – зазначив він. За його словами, якщо «Газпром» розглядає свою пропозицію як варіант на випадок надзвичайної ситуації, тобто якщо «Газпром» не встигне укласти довгостроковий контракт на транзит, то такий варіант все одно повинен відповідати українському законодавству та європейським правилам.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас